Säkerhet & sekretess

Betalningssäkerhet

Bank-/Kreditkort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Inga kortnummer hanteras eller sparas hos säljföretaget. Skibahnhof använder Payer som betalväxel vilket innebär högsta säkerhet. Payer är ett av de ledande företagen inom betaltjänster i Norden och är PCI-DSS-certifierad av kortindustrin till att hantera betaltransaktioner på högsta säkerhetsnivå.

Säkerhet för konsumenten
Payer använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet - 3D-Secure - en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. Alla transaktioner över nätet sker enligt strikt banknorm via SSL-teknik (Secure Sockets Layer) och 128-bitars kryptering. Inga kortnummer sparas hos säljföretaget.

Intuitiv betalningsprocess
När en kund ska genomföra ett kortköp i webbutiken så slussas köparen till en särskild betalruta. När kunden fyllt i sina kortuppgifter och slutfört betalningsprocessen så dirigeras sedan kunden tillbaka till webbutiken.

Säkra kortköp på Payers betalserver
Betalrutan ligger på Payers betalserver med full säkerhet (SSL-certifikat och säkerhetsstandarden 3-D Secure)

 

 

Payers betaltjänster håller högsta säkerhetsnivå. Payer är godkända och registrerade som betaltjänstleverantör hos Finansinspektionen. Payer är sedan 2006 certifierade enligt PCI DSS Level-1 och är licensierad för 3D-Secure (MasterCard SecureCode och Verified by Visa). PCI-DSS står för Payment Card Industry Data Security Standard och är ett omfattande program som syftar till att öka datasäkerheten hos samtliga parter som lagrar, processar eller överför kortdata, enligt kortföretagens skärpta krav. Mer information om Payers säkerhet hittar du på Payers webbplats.

 

       

Från den 8 april 2010 inför Swedbank och Sparbankerna krav på att alla bankkort måste vara anslutna till Verified by Visa/MasterCard SecureCode eller använda e-kort för att handla på nätet. Efter införandet kommer alla e-handelstransaktioner som inte genomförs med kort anslutna till tjänsten eller e-kort att nekas. Du ansluter dig till tjänsten via din Internetbank under Beställa Tjänster. Verified by VISA är VISAs produktifiering av 3 D-Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp. 

Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord. Mer information om Verified By VISA hittar du på Visas webbplats.

Swedbankens och Skandiabankens implementation av 3DSecure går i praktiken ut på att man fyller i svar på en fråga som man fått skapa själv.

 

 

Från den 8 april 2010 inför Swedbank och Sparbankerna krav på att alla bankkort måste vara anslutna till Verified by Visa/MasterCard SecureCode eller använda e-kort för att handla på nätet. Efter införandet kommer alla e-handelstransaktioner som inte genomförs med kort anslutna till tjänsten eller e-kort att nekas. Du ansluter dig till tjänsten via din Internetbank under Beställa Tjänster.

 MasterCard SecureCode är MasterCards produktifiering av 3 D-Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp. 

Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord. Mer information om SecureCode hittar du på MasterCards webbplats.


UCAF / 3-D Secure


Om ditt kort är anslutet till UCAF / 3-D Secure kommer detta automatiskt att behandlas genom Payers UC3-D server. Om du inte har anslutit ditt kort för säkra internetköp kan du göra det genom att kontakta din bank / kortutgivare.

 

Personuppgiftshantering och cookies    

Vårt mål är att respektera din privata information. Om du vill hjälpa oss att förbättra vår webbshop och sättet som vi hanterar privat information på är du välkommen att höra av dig till oss. Enligt personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få information om behandling av personuppgifter. Vi vill ge dig så mycket insyn i och kontroll över din privata information som möjligt. Det är viktigt att du känner dig trygg när du besöker vår webbshop. Skibahnhof AB är ansvarig för de uppgifter du lämnar till oss, t.ex. i samband med en beställning. Sådan information, inklusive din e-postadress, används på följande sätt: Dina uppgifter sparar vi och använder för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, det kan handla om att leverera de varor du beställt till rätt adress, meddela orderstatus och i övrigt att ge dig god service. För detta kan dina uppgifter lämnas till andra samarbetspartners, såsom distributionsfirmor eller lagerföretag. Uppgifterna kan också, om du inte uttryckligen sagt nej, användas för att uppmärksamma dig på spännande erbjudanden samt övrigt i marknadsföringssyfte. Uppgifterna kan också komma att samköras med andra register för ovanstående syften och för att upprätthålla god kund- och registervård.

                                                                                                        

Du har rätt att efter skriftlig begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna rättas eller raderas. Vill du ha mer information, ändra dina uppgifter eller anmäla att du inte vill att vi använder uppgifter om dig i marknadsföringssyfte är du välkommen att kontakta oss. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du har valt att ta emot vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Vill du inte längre ta emot några nyhetsbrev kan du enkelt avregistrera dig via en avregistreringslänk i det aktuella nyhetsbrevet eller via hemsidan.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats informeras om användning av cookies. När du besöker vår webbplats sparas så kallade "session cookies" på din dator. Dessa används bland annat för att hålla reda på vilka varor du lagt i varukorgen och om du inte har cookies aktiverat i din webbläsare kommer du inte kunna genomföra ett köp. Session cookies försvinner från din dator när du avslutar din webbläsare. Om du har inaktiverat cookies kommer du dock fortfarande kunna surfa runt på vår webbplats.